Siden sidst – Januar gik stærkt!

feb 7, 2014 DTU, Ferie, Floorball

Først og fremmest – PUHA! Januar var en måned der gik stærkt, rigtig stærkt, for mit vedkommende. På DTU har vi 3. ugers periode, hvilket betyder at vi har ét kursus som vi har i de tre uger i januar, og så går vi op til eksamen.

Mit DTU i januar

Jeg havde Udvikling af Softwareprodukter, som var et kursus der handlede om processen at komme fra idé til produkt, hvor man arbejder i en gruppe, og skal få tingene til at spille. Vi arbejdede i Visual Studio, og vores produkt blev lavet i ASP.NET MVC hvor vi brugte en SQLite database til.

Vores egentlige mål var sådan set ikke at få et perfekt produkt, men i stedet at vores udviklingsproces skulle ske korrekt. Vi skulle arbejde med agil udvikling, hvilket vil sige at du ikke definerer hvordan dit samlede produkt skal se ud fra projektstart, men i stedet har man løbende mulighed for at udvide produktet. Vi havde forlæsninger hver dag de første 2 uger, cirka 3 timer dagligt, hvor vi løbende fik indsigt i de forskellige dele som agil udvikling består af.

Jeg var i en gruppe med 5 personer, og den første uge blev brugt på at planlægge hvilke dele vores første “sprint” skulle bestå af. Agil udvikling går meget op i at prioritere sit arbejde, hvilket er en af de sværeste kundskaber som udvikler, vil jeg mene.

Projektet forløb som sådan okay, planlægnings-processen i starten var ikke helt i skabet, men halvvejs inde i projektet gik det op for os, hvordan vi skulle håndtere udviklingen. Personligt synes jeg at vi fik kommet godt rundt om det at arbejde sammen i en gruppe på et produkt, da det bestemt ikke er let.

Gruppen og jeg var til eksamen torsdag d. 23. januar, en times fremlæggelse med demonstration af vores produkt, samt dokumentation af vores proces. Vi fik alle 7, hvilket jeg var meget utilfreds med lige da vi fik det at vide, men det er ikke så meget at gøre ved det nu.

Efter eksamen kunne jeg se frem til vinterferie, som stod på SKIFERIE, hvilket jeg vender tilbage til længere nede.

Mit floorball i januar

I januar havde vi 2 floorballkampe, den første var i Herlev, som vi vandt 3-5, hvor jeg stod for 2 mål og 1 assist, hvor min gode ven og modstander Christoffer Erichsen fra Herlev få sekunder før tid gav mig en forsinket julegave og afleverede bolden til mig, og jeg kunne sende bolden i tomt net, da Herlev forsøgte at fremtvinge en 4-4 udligning med 6 mod 5 spil.

Vi havde endvidere en kamp mod Hvidovre, hvor vi skulle forsøge at tage point fra det stærke hold fra Hvidovre, hvilket desværre ikke lykkedes for os, selvom kampen stod 2-2 med cirka 10 minutter igen, men Rasmus Madsen fra Hvidovre fik på mirakuløs vis passeret Niklas Birch, og kampen endte derved 2-3.

Skiferie

PF arrangerer hvert år skitur (i samarbejde med Ecart) i vinterferien (uge 5 for vores vedkommende!), og jeg var med året jeg startede på DTU, hvor turen gik til Les Arcs. I år gik turen til Val d’Isère, hvilket jeg syntes lød spændende, og så var jeg heldig at overtale kæresten til at tage med.

Vi drog afsted med bus fredag, 18.00 fra DTU, med retning mod Frankrig, forventet ankomst 17.00. Alle der har siddet i en bus i 23 timer ved at det kan være hårdt, og jeg plejer normalt at kunne sove det meste af turen, eller slå tiden ihjel med musik, film eller sudoku, og det lykkedes dog også på turen til Frankrig, hjem var det lidt en anden historie!

Da vi ankom lørdag var der skyfrit, solen var på vej mod solnedgang, men der var ikke en sky på himlen, så det tog vi som et godt tegn! Dog blev vejret søndag og mandag overskyet, med let sne, og vind, som gjorde at det chill-factoren slog ind, og jeg vil tro at det føltes som cirka -15 til -20 grader C da vi sad i stoleliftene.

Vejret blev dog dejligt tirsdag, med høj sol, og næsten ingen vind, onsdag og torsdag halvdårlige igen, og fredag og lørdag gode. Som nogle har opdaget, trackede jeg vores skiløb med Endomondo, og det endte med cirka 50 posts på facebook, da den automatisk poster på facebook når der uploades til Endomondo, en feature jeg lover at slå fra til næste gang – sorry guys!

Ecart havde arrangeret fester på turen, hvilket egentligt at fint nok, men der var stor mangel på information til os gæster både før og under turen – dårlig service ecart!!!

Nå men, hjemturen var hård, Caroline og jeg var blevet sløje den sidste dag, begge med ondt i halsen, hoste, og lidt snotten – irriterende når man skal sidde i bus næsten et døgn.. Men vi kom hjem! Og hvilken lettelse, når man stiger ud af bussen, 2 timer før planlagt, og når at få sat tøjvask lige når man kommer hjem. Puha, det var rart at være hjemme!

Forårs-semester (F2014)

Jeg har heldigvis ingen kurser mandag i det nye semester, hvilket jeg havde styr på, så jeg brugte mandagen på at gøre mig klar til kurserne i det nye semester, som står på: Database-systemer, Introduktion til Kunstig Intelligens og Grafteori (+ Bachelorprojekt).

Jeg har haft første undervisningsuge, og jeg ser meget frem til alle kurser, som virker utroligt spændende. Jeg har arbejdet meget med databaser, uden at have noget teoretisk fundament, så jeg glæder mig utrolig meget til at lære mere om databaser.

Jeg har undervisning tirsdag formiddag og hele torsdag, hvilket giver mig en masse tid til overs, hvor jeg har studiejob som jeg bruger en hel hverdag på (+ det løse!), og ellers skal jeg også lave bachelorprojekt, som bliver en stor udfordring for mig. Jeg er ikke påbegyndt projektet endnu, men næste uge går det løs!

Resten af floorballsæsonen

Mens jeg var på skiferie spillede mit hold en kamp mod Jægerspris, som lige nu ligger på anden pladsen med 1 point over os. Vi har en indbyrdes kamp mere med dem, og vinder vi den, og de andre kampe, så får vi anden pladsen. Jægerspriskampen som blev spillet søndag d. 2. febuar endte hele 9-2 til os. Begge hold havde en masse fravær i den kamp, og vi trak det længste strå, hvor mange af vores unge spillere viste kvalitet.

I onsdags spillede vi mod Hvidovre, og vi var desværre ikke i stand til at tage point fra dem, og kampen endte 6-4 til Hvidovre, efter at vi havde ført 3-1 kort inde i 2. periode. En del udvisninger gjorde føringen svær at holde, og anden periode endte 4-4, og kræfterne var desværre ved at slippe op, og heldet fra 1. og 2. periode holdt ikke i 3. periode, og Hvidovre kunne derfor lukke kampen, og til vores store ærgelse gik vi fra banen uden point, selv om vi spillede godt det meste af kampen. Personligt var jeg ikke på banen, fordi en ankelskade holdt mig ude, dog håber jeg på at komme i kamp i aften, hvor FF København tager turen til Helsingør for at slå til kuglen.

Vi har blot fem kampe tilbage i sæsonen, og går alt godt, så får vi den anden plads, hvor 1. pladsen er indtaget af Hvidovre, som ikke har tabt en kamp indtil videre.

Billeder

For at afrunde har jeg forsøgt at lave et lille slideshow til dette blogindlæg, med et par billeder fra skiferien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *