Kategori: Ej kategoriseret

2020 update

Jeg har givet bloggen en overhaling, så den nu fremstår lidt mere moderne end den gjorde før 🙂

Jeg lover ikke at der kommer en masse indhold her, men nu er udseendet i det mindste nogenlunde til at holde ud!

Hvornår har DU sidst skrevet på Wikipedia?

Alle kender Wikipedia, og du har sikkert besøgt Wikipedia for nylig, men har du nogensinde selv bidraget med at skrive på Wikipedia?

Det samme spørgsmål stillede jeg mig selv for et par dage siden, og det gik op for mig, at det var 7 år siden at jeg bidrog med indhold til Wikipedia sidst. Du tænker sikkert “Jamen jeg ved ikke rigtig noget som sikkert ikke står på Wikipedia allerede”. Men årh jo, det er jeg et-hundrede-og-ti procent sikker på!

Mange videnskabelige emner er skrevet om på engelsk, og det er ikke fordi at jeg vil have dig til at skrive om et videnskabeligt emne på dansk, men prøv at tænk på din yndlingsserie, eller den seneste nye film du så i fjernsynet eller i biffen. Søg på dem på Wikipedia, er der noget indhold? Sikkert ikke, og hvis der er, er det sikkert meget sparsomt. Skriv et par linjer, og nej, du skal selvfølgelig ikke spoile serien eller filmen, men i stedet skrive om hvordan den blev produceret, en kort beskrivelse af plottet, og fx om person karekteristikkerne der er med. Nogle af detaljerne kan du evt. finde på IMDB, eller på den engelske Wikipedia side for subjektet. Tænker du “Ej, mener du virkelig at jeg skal skrive om en film eller serie? Det oooorker jeg ikke”, og fint, jamen så vælg et andet emne. Det kunne være din fødeby, sportsholdet du er fan af, en celebrity, eller noget helt andet.

For nylig søgte jeg for sjov på min barndomsklub, Benløse Floorball Club, som jeg fandt ud af havde en Wikipedia side, dog er den forældet, med en spillertrup fra sidste sæson. Alligevel står der en masse historie om klubben.

Jeg søgte på min nuværende klub, Helsingør Floorball Team, og fandt ud af at der ikke eksisterede en Wikipedia side om foreningen. Derfor besluttede jeg at bruge et kvarter på at skrive lidt generel information om foreningen, og offentliggøre det. Og ja, nu er Helsingør Floorball Team på Wikipedia.. Det er ikke speciel meget tekst, men det er da en start. Du kan jo skrive videre på den! 🙂

Første indlæg! + stigaard.info hovedside

Hej alle!

Her i juleferien har jeg brugt nogle timer på at opdatere http://stigaard.info, som længe har ligget brak. Så nu havde jeg endelig lidt tid til overs, her mellem jul og nytår, og det har altså resulteret i at jeg har uploadet det gamle U15 site (http://stigaard.info/bfc), og så har jeg besluttet mig for at prøve at blogge for alvor. Mon det kommer til at gå, ingen ved det 🙂

Jeg havde tænkt mig at blogge om alt mellem himmel og jord, eller, faktisk mest om det der interesserer mig, og som jeg har en holdning til, og nogle gange, blot sjove og humoristiske indlæg. Jeg kommer helt sikkert til at blogge lidt om floorball, som er et ord jeg trigger ret meget på! Om så det er udenlandsk, den danske liga, 2. division, eller what ever, så vil jeg altid lytte med.

Jeg kommer måske også til at blogge lidt om programmering, som er en interesse jeg har haft i nogle år, og kommer helt sikkert til at beskæftige mig med det i mange år frem i tiden. Jeg har programmeret i PHP siden jeg startede, begyndte så at lære Java da jeg startede på DTU, og nu har jeg en del basis-viden om forskellige sprog, bl.a. C#, som jeg også har haft et kursus i. Endvidere har jeg hygget mig på http://codecademy.com med at tage lidt Python-kurser – noget jeg helt sikkert vil komme til at bruge senere!

Nå men, for at runde af, så håber jeg at I vil følge min blog, om så det er for floorballen, eller om det er programmering 😉

PS. GODT NYTÅR TIL ALLE! Jeg vil forsøge at benytte kategorier, som beskriver hvad indlægget omhandler.