Hvornår har DU sidst skrevet på Wikipedia?

feb 13, 2016 Ej kategoriseret

Alle kender Wikipedia, og du har sikkert besøgt Wikipedia for nylig, men har du nogensinde selv bidraget med at skrive på Wikipedia?

Det samme spørgsmål stillede jeg mig selv for et par dage siden, og det gik op for mig, at det var 7 år siden at jeg bidrog med indhold til Wikipedia sidst. Du tænker sikkert “Jamen jeg ved ikke rigtig noget som sikkert ikke står på Wikipedia allerede”. Men årh jo, det er jeg et-hundrede-og-ti procent sikker på!

Mange videnskabelige emner er skrevet om på engelsk, og det er ikke fordi at jeg vil have dig til at skrive om et videnskabeligt emne på dansk, men prøv at tænk på din yndlingsserie, eller den seneste nye film du så i fjernsynet eller i biffen. Søg på dem på Wikipedia, er der noget indhold? Sikkert ikke, og hvis der er, er det sikkert meget sparsomt. Skriv et par linjer, og nej, du skal selvfølgelig ikke spoile serien eller filmen, men i stedet skrive om hvordan den blev produceret, en kort beskrivelse af plottet, og fx om person karekteristikkerne der er med. Nogle af detaljerne kan du evt. finde på IMDB, eller på den engelske Wikipedia side for subjektet. Tænker du “Ej, mener du virkelig at jeg skal skrive om en film eller serie? Det oooorker jeg ikke”, og fint, jamen så vælg et andet emne. Det kunne være din fødeby, sportsholdet du er fan af, en celebrity, eller noget helt andet.

For nylig søgte jeg for sjov på min barndomsklub, Benløse Floorball Club, som jeg fandt ud af havde en Wikipedia side, dog er den forældet, med en spillertrup fra sidste sæson. Alligevel står der en masse historie om klubben.

Jeg søgte på min nuværende klub, Helsingør Floorball Team, og fandt ud af at der ikke eksisterede en Wikipedia side om foreningen. Derfor besluttede jeg at bruge et kvarter på at skrive lidt generel information om foreningen, og offentliggøre det. Og ja, nu er Helsingør Floorball Team på Wikipedia.. Det er ikke speciel meget tekst, men det er da en start. Du kan jo skrive videre på den! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *