Kategori: Floorball

Streaming af DM finalerne 2016!

Det er med stor stolthed, at vi kunne få en aftale i hus med DaFU omkring streaming af DM finalerne 2016.

Og ja, hvem er “vi” så? Det er i realiteten Benløse Floorball Club som ejer udstyret, og derfor er det jo klubben der kan tilbyde streamingen, men der skal jo nogle hænder til bag ved kulissen, og der er det Henrik Høgh, Ricky Andersen og mig der kommer til at stå for setuppet. Derudover så er der selvfølgelig nogle folk der kommer ind omkring.

Det er altså muligt for jer hjemme i stuerne, som ikke har valgt at lægge vejen forbi Randers på lørdag, alligevel at følge finalerne – da de to Superfinaler bliver streamet 🙂

Du finder de to streams her: https://www.youtube.com/channel/UCIRCe32cL7v_ghNLke13T-A/videos?view=2

Kampene er som følger på lørdag, d. 16. april:

Damefinale 15.30 mellem AaB Floorball og Århus Floorball Klub
Herrefinale 19.00 mellem BFC Vensyssel og Benløse Floorball Club

Som kommentatorer kommer Tobias Wellendorf til at være vært, hvor han får selskab til damefinalen af tidligere damelandstræner Søren Frederiksen, og til herre finalen får han selskab af Jens Ørhøj, nuværende herrelandstræner.

Jeg ser meget frem til lørdag, hvor der kommer til at være fuld drøn på.

Nu er sagen jo den at vi er “Benløse-folk”, men vi forsøger i stor stil at holde os profesionelle og neutrale, hvis man kan sige sådan, selv om det er Benløse der står i en herrefinale. Selvfølgelig så sidder man og hepper lidt inde i sig selv, når kampen er i gang, men på den anden side, så er der alligevel så mange ting der skal sørges for løbende, så man ikke rigtig har tid til at være tilskuer.

Benløse vs Rødovre – Afgørende kamp forude

Brønderslev vandt konfortabelt over Copenhagen i Valby lørdag, og vandt derved serien 3-0. De første to kampe var dog tætte, men alligevel står Brønderslev finaleklar efter 3-0 i kvarten og 3-0 i semien, så altså, en finale-værdig trup de må have.

Den anden semifinaleserie er dog ikke afgjort endnu! 2-2 efter de første to weekender med kampe. 1-1 i hver af de to weekender. Jeg var selv vidne til de to første kampe i den første weekend, samt søndagens kamp i Rødovre.

Rødovre vandt lørdagens kamp 6-2, og det lyder som om at Rødovre har været i kontrol det meste af kampen, og Benløse ikke slog til på deres chancer, og ellers ikke var helt oppe i gear. Så vinder man ikke kampe. Benløsedrengene var derimod mere oplagte om søndagen, hvor Rødovre blev holdt fra fadet i 52 minutter, og samtidig scorer man 5 mål, heraf de fleste på hurtige omstillinger. Mathias de Fries og Mathias Glass var begge strålende frem ad banen med 2 mål hver. Daniel Mac Cabe måtte udgå med hans fod han har vrikket om på de sidste par uger. Benløses backs gjorde det godt i de bagerste rækker med at holde på bolden, trække spillere til sig, og så ellers få ekspederet bolden frem i banen, uden at gøre livet farligt ved at lave dumme boldtab, som Rødovre ellers er gode til at fremprovokere. Nævnelsesværdigt er det at unge Frederik Pil spillede næsten hele kampen, og det meste af tiden som back.

I søndagens kamp havde Rødovre dog adskillelige store chancer, som der med nød og næppe blev afværget, herunder flere skud på stolpe/overligger, samt skud på David som endte som en repost. Her gav det dog ikke pote, da den ene back som regel stod tæt under mål, og kunne afværge reposten. Mange Rødovre-skud blev også blokeret af Benløse ben og kroppe som var godt organiseret på dagen, en ting som ellers havde været mangel på om lørdagen. De ellers så sikre Rødovre skytter; Erichsen, Krogsgaard, Trolle og Eklund (med flere!), havde store problemer med at ramme målet, og Benløse kunne derved juble efter 60 minutters stenhård og koncentreret defensiv, krydret med kynisme fremad banen når det gjaldt, totalt modsat af lørdagens opgør.

De to weekender har altså derved lignet meget hinanden, Rødovre som har ligget godt for land om lørdagen, vundet konfortabelt, og søndagen så har Benløse brugt søndagen på at indhente igen. Dette er der dog ikke plads til mere, for forude er altså en femte og afgørende kamp, som spilles lørdag d. 9. paril kl. 15.00 i Dansk Kabel TV Arena i Ringsted. Der er ingen tvivl om at der bliver knald på i hallen, så har du mulighed for det, så tag der ud og kig! Se facebookeventet her: https://www.facebook.com/events/688225681317723/

Jeg er selv forhindret i at være der, da jeg er i Århus og spille 1. divisionsmesterskaber i mod Frederikshavn Blackhawks 3 samt ÅFK. Jeg bliver altså derfor nødt til at være “kunde i egen butik”, og følge youtube-streamen fra Jylland. Kampen vil selvfølgelig blive streamet! Jeg skal ud og finde mig en afløser til at være ‘controller’ 🙂 Streamen vil som altid være at finde på Benløses Youtube kanal her: http://youtube.com/bfcfloorball

Jeg glæder mig til at spille 2 spændende kampe mod vinderne af de jydske 1. divisioner. Jeg kender ikke særlig meget til de to modstanderhold, men der er ingen tvivl om at der sikkert er nogle målnæser på de to mandskaber vi skal møde.

Tanker om streamingen ved de første 2 semifinaler mellem Benløse og Rødovre

I mit sidste indlæg skrev jeg omkring vores streaming af kvartfinalerne. Vi har fremgang ift. stremaingen for hver gang, og til semifinalerne var ingen undtagelse. Vi har længe overvejet at udvidde til at benytte flere kameraer, og nu var det tid. Derfor købte vi to IP kameraer, som vi har kunne sætte op som målkameraer, et bag hvert mål.

IP kameraer

Første skridt var overhovedet at få tilsluttet dem, og få dem op og køre. Da det er et IP kamera, så er måden man får dem op og køre ved at tilslutte dem netværket, dvs. et normalt netværksstik. Der er dog den lille hage at kameraet kører PoE, hvilket står for Power over Ethernet, hvilket oversat til dansk betyder at enheden er forsynet med strøm via ethernet (internet kabel). En normal switch har som regel ikke denne feature, og man bliver derfor nødt til at købe en switch har har denne funktionalitet. Dog er priserne på PoE-switches ikke så dyre mere.

Vi fik tilsluttet dome kameraerne vores nyindkøbte switch, og næste skridt var så at tilgå kameraet fra en computer, altså reelt at se videoen kameraet sender ud, samt konfigurere kameraet. Den medfølgende manual var mildes talt sparsom, og vi kunne umiddelbart ikke se hvordan vi skulle finde ud af hvilken IP adresse kameraet fik tildelt. Derfor gjorde vi brug af den smarte app “Fing” (findes både til Android og iOS), som scannede netværket, og kunne fortælle os hvilke IP adresser som kameraerne havde fået tildelt, og vi kunne dermed tilgå dem via web browser.

Næste skridt var så at få videoen som kameraet sender, ind i vMix. IP kameraet sender et RTSP signal ud, som man kan importere til ens program, problemet var bare, at det ligger på en bestemt adresse på enheden, som ej heller var beskrevet i manualen, så derfor fik vi hjælp af google, som kunne fortælle os at adressen var “rtsp://IP_ADRESSE/tcp_live/ch0_0”, altså en lidt speciel adresse, men som giver god mening, når man først kender en 🙂

Dermed havde vi fået videostreamen fra hver af de to IP kameraer ind i vMix, så var det jo sådan set bare at bruge dem! Nok teknisk – Vi fik brugt dem i begge af de to første semifinalekampe, med succes vil jeg mene! Vi havde lidt problemer med at få justeret kameraerne så de stod præcist vandret, men den største problematik omkring kameraerne er sådan set, at de står lige bag mål, hvor folk går frem og tilbage, så kameraet altså ikke er totalt sikret.

Bitrate

Jeg skrev også i sidste indlæg at vi streamede ud med cirka 4,5 mbps. Jeg lavede flere tests, og fandt ud af, at vi sagtens kunne streame ud med 10 mbps, uden problem. Så kvaliteten skulle gerne være væsentligt forbedret når man sidder og ser streamen, fx på sit tv.

Storskærm

Om søndagen blev der spillet i hal A, hvor der er monteret storskærme, som vi benyttede med stor succes til landsstævnet. Dog kunne vi ikke få gang i dem til denne kamp desværre.

Kampene i sig selv

Kampene i sig selv er en helt anden historie, først en rimelig sikker Rødovre sejr, hvor Benløse ikke udnyttede de chancer de havde tæt under mål, og Rødovre der var kyniske. I anden kamp var det nærmest lige modsat, Rødovre kom ikke frem til mange chancer, og scorede kun på en enkel, Benløse med 4 mål, hvor 2 af dem blev scoret på hurtige omstillinger.

De næste to semifinalekampe spilles i Rødovre, hvor de tager 50 kr. for entré. Det må jeg ryste på hovedet over, for det synes jeg simpelthen er dårlig stil. Hvem end der så har stået for beslutningen om at det skal koste 50 kr. for at komme ind og se en floorballkamp, så får de tommel ned fra min side af.