DM finalen Herre – 1. kamp

apr 5, 2014 Floorball

Fredag aften bød Rødovre på den første DM finale mod Benløse, og her blev det en rigtig taktisk affære, hvor der blev fokuseret på en stærk defensiv fra begge trupper.

Første periode var uden mål, men en hav af chancer i begge ender. Rødovre havde bolden omkring 2/3 af tiden, og pressede Benløse defensiven meget langt tilbage på banen, som gav flere træk og slagskud fra kanten, som primært blev blokeret af backs, men Rødovre skytterne var heller ikke specielt skarpe i denne kamp. Havde Rødovre scoret et par mål på disse chancer udefra, havde resultatet nok set meget anderledes ud for denne kamp!

Men Benløse red stormen af sig, og fik mere og mere del i kampen, og pludselig stod den 0-1 i anden periode, efter en situation hvor Mathias de Fries fik tilkæmpet et frislag i højresiden, som han selv satte i gang med en hurtig pasning til unge Emil Sørensen som fik sendt et tørt slagskud afsted langs isen, som passerede hele Rødovre forsvaret og Mike Trolle som ikke dækkede forreste stolpe i situationen. Derved var udeholdet ovenpå, men kampen fortsatte i samme stil som før, med mange nærdueller, og dommerne kom bestemt på en prøve, i det at de to hold ved hvilke tangenter som de kan spille på, uden at dommerne lægger mærke til det. Jeg vil dog sige, at kampen forløb forholdsvis ren, hvad angår svinestreger, men dommerne overså de småting der var, hvilket spillerne tydeligvis var irriterede over når det var.

Benløse kom også på 0-2, med cirka 13 minutter tilbage af kampen, på et klassemål af Tim Jannerup (Mathias de Fries assist), som bestemt er en DM finale værdig, og det lagde derfor op til en intens afslutning på kampen, hvilket det bestemt også blev.

Min lillebror Frederik blev udvist for hårdt spil med cirka 9 minutter tilbage af kampen, og stadig 0-2. Det kan godt være at jeg har “farvede briller på”, hvad angår holdene, og man kan sige at jeg er Benløse-tilhænger, men udvisningen synes jeg stadigvæk var meget tynd. Situationen hvor udvisningen faldt var i Rødovres venstreside, hvor Oscar Eklund holder på bolden, Frederik går op og stikker til hans forhånd, hvilket Oscar vender i sin baghånd på, ud mod banden, Frederik var dog ikke sat af Oscar her, men stod stadig på “den rigtige side” af Oscar, som mister fodfæste, og vælter. Der var kontakt mellem spillerne, i det at Oscar vender i sin baghånd ud mod banden, og bruger Frederik som antrit til at komme frem, men mister fodfæstet selv, og Frederik står mere eller mindre stille, altså hverken en knæ-takling eller takling i ryggen. Men udvisning valgte dommerne altså at give lillebror, og det gav Rødovre målet til 1-2. Det var ikke en overraskelse at netop Carsten Bjerregaard scorede, da han kun er med på holdet for at spille powerplay, hvor han er skytte. Målet var ganske godt sat ind, dog lidt heldigt, da Jeppe Pil bliver ramt på halvvejen ind, og ændrer boldens retning, så David ikke når at snuppe bolden. Heldet havde Rødovre ellers ikke med sig hverken før eller efter denne scoring i kampen!

Nå men stillingen blev 1-2, og spændingen var bragt ind i kampen, men hov, allerede før spillet blev sat i gang igen, faldt en udvisning til, denne gang Oscar Eklund, som dommerne gav 2 minutters udvisning for usportslig optræden. Jeg så ikke hvad Oscar gjorde foran Benløse bænken ved scoringen, men dommerne skønte at det var tilstrækkeligt til en udvisning, så mon ikke at det havde været af en voldsom kaliber.

I Benløse powerplayet gør Tim Jannerup det til 1-3 på en repost hvor Mike Trolle først blokerer et skud af Jeppe Pil, men da bolden landte på jorden efter, var Tim kvik at ekspedere bolden over stregen, til stor jubel i Benløse-lejren, med kun 6 minutter tilbage af kampen.

1-4 bliver det 2 minutter senere, hvor Rødovre har satset hele butikken, og har alle mand fremme, og Tim opsnapper en løs bold på midten, hvor Rødovre-forsvaret var på vej frem, men konverterer det til en 2 mod 0 situation hvor Tim har Mathias de Fries med sig, mod Mike Trolle i målet. Her er Tim skarp, og når at aflevere bolden perfekt til Mathias, som bare skal have bolden over stregen.

Kampen var derved afgjort troede de fleste, med 4 minutter tilbage, og altså 1-4. Men med lidt over 2 minutter igen gjorde Emil Kristensen det til 2-4 på et godt udkast af Mike Trolle, som Emil fik forbi David i Benløse målet.

Dramatiske sidste minutter ventede hvor Rødovre tog timeout, og forsøgte sig med 6 mod 5, hvor Jacob Bøge scorede kampens sidste mål, og gjorde det til 2-5, og glæde i Benløselejren.

Dermed er Benløse foran 1-0 i kampe, hvor holdet der først vinder 3 gange får DM guldet. I morgen, søndag, spilles næste kamp kl. 15 i Ringsted Sportcenter, hvor der forhåbentligt kommer en masse tilskuere og støtter! Vi ses derude 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *