Januar måned i studiernes og skiferiens tegn

jan 10, 2015 DTU, Floorball, Sjov & spas

Januar måned er en ganske særlig måned, der sker rigtig mange ting for mange folk, og for mit vedkommende er det ligeså!

Et nyt år er blevet taget hul på, og for mange mennesker betyder det nytårsforsæt. Jeg har aldrig helt gjort så meget ud af nytårsforsæt, og denne gang er ingen undtagelse. Til gengæld så er januar måned fyldt med en masse gode ting, i form af 3 ugers kursus og skiferie.

På DTU er undervisningsåret således at hvert semester er delt op i 2 dele, en 13 ugers periode som er numeret til 25 point, og en 3 ugers periode som er numeret til 5 point. Rent praktisk, så går 13 ugers perioden fra hhv. september og februar til og med december og maj, og 3 ugers perioderne er i januar og juni.

Det vil altså sige at man har flere kurser samtidig i løbet af 13 ugers perioden, og kun ét kursus i 3 ugers perioden, som altså er meget koncentreret arbejde.

For mit vedkommende har jeg Computer Forensics denne januar, et nyt kursus på DTU, som er spændende på mange måder! Jeg er ikke den store hacker eller sikkerheds-ekspert, men alligevel synes jeg at det er enormt spændende at lære omkring. Værktøjerne som professionelle benytter får vi indsigt i, og vi får en masse teoretisk viden omkring faget at kunne analysere og undersøge data uden at ødelægge bevismateriale herved, og senere hen benytte bevismateriale i retsager.

Det lyder kompliceret, og det er det også i mange tilfælde, men spændende er det bestemt! Vi er netop færdig med første uge af de tre ugers undervisning, og vi har fået en masse teoretisk viden omkring faget, og vi har desuden fået leget med flere forskellige programmer som vi har brugt til at analysere data og finde potentielt bevismateriale.

Nok om studier! Vi nærmer os uge 5, som er store-skiferie-uge for universitetsstuderende, og jeg skal også afsted! Tidligere har jeg været afsted med PF, som arrangerer skiferie for DTU studerende, hvor cirka 400 har været afsted de tidligere år. I år er jeg dog med på en mere privat tur, i det at vi skal 11 mennesker afsted til Idre Fjäll. Vi har lejet en hytte med plads til 15 personer, så det bliver mega fedt! Vi er afsted hele uge 5, fra lørdag til søndag, så bare der er lidt sne, så kan det kun blive en god uge! Det er det gamle Ringsted-slæng der er afsted, så der er garanti for at vi kommer til at more os!

Jeg glæder mig til at bruge mit GoPro 3+ Black som jeg ikke har fået brugt så meget her i løbet af efteråret desværre, så det bliver fedt at få på video når de andre styrter 😉

Hvad angår floorball, så spilles der LIGE NU (i dag, lørdag kl. 13.00) U19 final 4, hvor Blackhawks vandt over Vanløse i den første semi, og lige nu spiller Benløse (kom så drenger!!) mod AaB. Brormand Frederik er rejst til Mexico for at besøge sin ven Oscar, men AG er taget til Brønderslev, så jeg glæder mig til at høre at de har spillet sig i finalen (forhåbentlig)! Desuden spilles der pokalfinaler senere i dag, hvor Vensyssel Hot-Shots møder Hvidovre i herrefinalen, og havde jeg muligheden, så ville jeg gerne have været i hallen, for jeg tror helt bestemt det bliver en intens kamp, hvor de to pointslugere der spillede sammen på landsholdet til VM (Niklas Juul og Stefan Hedorf) mødes på banen, denne gang som fjender!

For mit eget vedkommende i Helsingør, så har vi spillet første turneringskamp i det nye år, som blev en 10-6 sejr over PI. På ingen måder prængende, men det var en svær kamp som lå før vi havde træning i det nye år her. Desuden var mit U15 hold i kamp mod Copenhagen, hvor det desværre blev et knebent nederlag på 5-6 efter et comeback nede 3-0 efter første periode.

Den kommende uge har vi 2 kampe med H1 som vi ser meget frem til, i det at det er mod hhv. Hafnia og Herlev, som er lige i hælene på os (på tabellen).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *