Køre bil med høretelefoner?

feb 12, 2016 Politik

Jeg har de seneste par måneder opleveret flere andre bilister, der kørte, samtidig med at de havde in-ear høretelefoner på. Jeg formoder at de hørte musik.. Hver gang jeg støder på det, så tænker jeg bare “hvordan kan de få sig selv til det!?”. Jeg kan af gode grunde ikke vide hvor højt musik de hørte i høretelefonerne, men jeg formoder at det udelukker ret meget “baggrundsstøj”. I mine øjne, er dette utrolig farligt, da man udelukker den omkringværende lyd, fx sirener fra udrykningskøretøjer og advarsels-horn fra andre biler.

Jeg var derfor lidt nysgerrig omkring emnet, og søgte på google efter “køre bil med høretelefoner”, og en af de første resultater var følgende side: http://www.vejkryds.dk/blog/er-det-lovligt-hoere-musik-med-hoeretelefoner-bilen/ (denne hjemmeside er pt. ude af drift) som bl.a. fortæller, at det ikke er ulovligt at føre en bil med høretelefoner i Danmark. Siden anbefaler dog, at man IKKE at benytte høretelefoner som chauffør, og gudskelov er jeg ikke den eneste der havde det på samme måde.

Men helt overordnet, så vil jeg mene at det er til fare for andre, hvis der er en bilist i nærheden som er “lukket inde i sin egen lille verden”, som ikke opfatter en bestemt lyd/signal. Man kunne så sige, at det selvfølgelig er mindre farligt, hvis man kun benyttede høretelefon på det ene øre (fx et bluetooth headset), derved har man stadig det ene øre til at opfatte lyde fra omverdenen.

Min holdning er dog, at man skulle forbyde, at man som chauffør benyttede høretelefoner. Man skulle dog stadig kunne benytte en “øresnegl”, altså et trådløst headset, på det ene øre kun.

Jeg søgte lidt videre, og fandt den amerikanske side: http://travelskills.com/2015/06/29/illegal-to-wear-headsets-when-driving/ som skriver, at det i flere stater er ulovligt at køre med høretelefoner på, bl.a. staterne Colorado, Maryland, Louisiana og Rhode Island.

Min holdning er jo at det ene øre skal være frit, og staterne California, Florida og New York har netop en lov som siger netop dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *