Streaming – tanker fra de første kvartfinaler

mar 9, 2016 Floorball, Stream

Benløse og Sunds mødtes i weekenden i de første 2 kvartfinalekampe, som vi streamede til Youtube som vi altid gør.

Undervejs stødte vi dog ind i forskellige udfordringer, som man jo altid gør.

Først og fremmest, så ville vi forsøge at få gang i storstærmen som er i Dansk Kabel TV Arena i Ringsted. Det viste sig dog at det system der benyttes, ikke virker for tiden. Så der spildte jeg en masse tid på at forsøge at få det til at virke. Men forhåbentlig kan vi få det til at virke til landsstævnet – nu må vi se.

Derudover var der streamingen. Youtube har generelt været rimelig stabil ift. deres service, og så alligevel, så har der været et par gange, hvor det ikke helt har gået som forventet. Det har i første omgang drejet sig om at få streamen op og køre. Det kræver først og fremmest at man har oprettet en planlagt livebegivenhed på Youtube, det er der sådan set ingen ben i, det er ligetil. Dertil kommer at der man får noget streaming-id, som man så skal benytte når man skal vælge hvilken adresse man skal streame til (i vMix). Når man så har sat streamen i gang i vMix, ja så er der en eksempelvisning af streamen i kontrolpanelet på Youtube. Her kom streamen først efter lang tids venten (flere minutter) frem, og vi kunne derefter, først igangsætte den stream som offentligheden kunne se. Normalt plejer dette kun at tage 10-20 sekunder, da det er den tid det tager for at Youtube modtager video-streamen, og gør den klar til at sende ud. Men deres system hang altså efter disse dage, og der gik et par minutter.

Så fik vi også bedre styr på lyden i vores stream. Vi havde 2 gode kommentatore på, Daniel Okholm og Ricky Andersen. De sidder begge med headset på, og det er den lyd derfra, som er den primære lyd på streamen. Vi har tidligere dog haft lidt problemer med headsettene. De er af typen SteelSeries Siberia Elite, og bliver tilsluttet via USB. Vi har derved faktisk 3 headsets tilsluttet; et hver til de to kommentatore, og 1 headset til den der sidder ved PCen (controlleren). Vi havde det problem, at hver gang vi tilsluttede dem, så dukkede hvert headset op med et nyt navn, som om at de var en ny enhed, selv om det jo var det samme headset som vi altid har brugt. Dette fik vi dog mere styr på, og vi håber i fremtiden at det vil være lettere at håndtere.

Headset: SteelSeries Siberia Elite – Billede fra: http://ecx.images-amazon.com/images/I/71itsj4gjmL._SY355_.jpg

Desuden har et ønske været for kommentatorene at man skulle kunne høre modparten i headsettet. Dette kunne vi opnå ved at benytte bus A og B i vMix. Dette fik jeg op og køre til vores stream om søndagen. Det smarte var så, at jeg også kunne sætte mikrofonlyden fra det headset jeg sad med, ud til de to kommentatorer, uden at lyden gik ud i masteren, altså til streamen. Derved kunne jeg tale til kommentatorene, uden at det kom med på streamen – smart!

Streaming setup

En helt anden ting er video-kvaliteten vi streamer ud med. Vi streamer jo ud i 1080p, men som jeg talte lidt om med Steen Houman på hans blog, så halter vi lidt på billed kvaliteten fra videokameraerne. Det er til dels også rigtigt, men den anden del af sandheden er at vi har sat vores stream til at streame ud med cirka 4500 kbps. Dette betyder altså 4,5 mbps.

Regulære TV kanaler bliver sendt med cirka 8-12 mbps, så vi ligger altså med en kvalitet som cirka er halveret ift. normal tv. Dette er dog noget vi vil prøve at forbedre. Det gælder om at fin-tune det computerudstyr vi har, så det kan trække så meget så muligt. Det kræver selvfølgelig at vi har båndbredden ud, men det burde ikke være noget problem, det kræver bare, at softwaren kan nå at encode det, og så sende det med en god stream ud, så håbet er, at vi måske kan komme op på 6-8 mbps.

Noget som vi også har forsøgt med, er at bruge lidt videoklip midt i streamen, altså fx. fra interviews, og lignende, altså ud over de replays som vi selvfølgelig viser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *