Storskærmen i Dansk Kabel TV Arena, sådan fungerer den

apr 5, 2016 Stream

I hal A i Ringsted Sportscenter er der installeret to storskærme (en i hver ende). Det har længe været hensigten at vi ville benytte dem så meget som muligt, der har dog været flere problemer løbende som har gjort at vi ikke har haft dem i brug særlig meget.

Storskærmene blev installeret i 2014, i foråret, jeg husker det som værende i marts, måske april. Vi benyttede dem nemlig i den allersidste, 5. finale mellem Benløse og Rødovre, som Rødovre vandt 2-0. Det var d. 20. april 2014.

Dengang var systemet simpelt, da det blot var en HDMI tilslutning i en port der sad lige ved dommerbordet.

I efteråret var der nogle problemer med storskærmene, og de var derfor slet ikke i brug. Der kom så et møde i hallen, med en inspektør fra hallen, samt installatøren. Jeg var til mødet, hvor der blev introduceret at systemet ville blive ændret. Først og fremmest ville der blive installeret en Blackmagic ATEM 4k switcher, som vil blive forbundet direkte til storskærmene. Idéen var så, at man kunne tilslutte forskellige kilde af medier, fx. sin PC (via HDMI), eller bruge billeder, som man lægger direkte ind i ATEMen.

Der blev aldrig givet en introduktion til hvordan man benytter systemet eller får det op og køre. Det eneste vi fik at vide, var at det ville være såre simpelt at bruge, og der altså ikke behøvedes nogen guide i det. Bum.

Tiden gik, og da der ikke var kampe i hal A, så blev der ikke rigtig kommet videre med det. Først her efter nytår, altså i 2016, finder vi ud af, at hallen har indkøbt en PC som bruges specifikt til storskærmen. ATEM switcheren fungerer på den måde at man forbinder en computer via et netværkskabel til ATEM switcheren, og så åbner man ATEM programmet på computeren, indstiller den korrekte IP adresse, og så er man forbundet.

Fedt – nu der er en computer der er indstillet til det, så virker det bare! Antog jeg… Men hmm, sådan gik det ikke. Den første kamp i 2016 der blev streamet fra hal A ville vi meget gerne have benyttet storskærmen til, og jeg forsøgte ihærdigt at få det til at fungere, men fik det ikke i den omgang.

Det oprindelige problem var at vi ikke havde fået instruktioner i hvordan man benytter systemet, derefter, så havde hallen stillet en computer til rådighed, den virkede dog ikke i første omgang, men til landsstævnet gjorde den – fedt. Hvad jeg dog ikke gjorde, var at tjekke hvordan indstillingerne skulle være for at alt fungerer. Dumt af mig – så da jeg ugen efter, til semifinalen mellem Benløse og Rødovre, gerne ville benytte den, så er indstillingerne på computeren ændret, og den virker ikke til storskærmen – ups. Problemet var, at jeg ikke kunne forbinde computeren til ATEM switcheren, da jeg ikke kendte adressen jeg skulle finde den på.

På reposet i hallen, hvor ATEM switcheren står, er der noteret en label hvor der står: IP adresse: 192.168.10.50. Og til dem der ikke lige ved hvad det betyder, så er det altså en adresse som en computer/enhed kan have på et lokalt netværk. Ahhh tænkte jeg, så er det bare den adresse som jeg skal finde den på! Men nej… Intet held med dette. Jeg kunne simpelthen ikke få adgang til den, og selv hvis jeg satte computeren på at være en IP adresse tæt på, fx. 192.168.10.60, og forsøgte at forbinde, så hjalp det lige lidt.

Til U17 final 4 (ved landsstævnet) havde vi gang i storskærmene! Vi lånte computeren, og det kørte bare, ingen problemer, altså med indstillinger på computeren som kunne forbinde til ATEMen. Men problemet var så, at jeg glemte at notere hvilke indstillinger det var – dumt af mig! 🙂 Men det var fedt, og sjovt at bruge når det endelig virker! Vi har fået ros flere fra, at det er fedt at vi har den kørende, så helt sikkert en ting vi fortsætter med.

Jeg har dog fundet ud af, hvordan man skal have computeren indstillet! Den label der står med IP-adresse: 192.168.10.50, det er det man skal indstille computeren til at have, og den IP adresse som ATEM switcheren er på, er 192.168.10.240.

Dette fandt jeg ud af, da jeg var til et møde med TMS, ang. deres U18 DM arrangement, som afholdes i slutningen af april måned. Jeg fik muligheden for at teste storskærmen igen, og her tjekkede jeg computerens indstillinger – hvor det altså virkede, og den forbandt.

Jeg fatter ikke, at der ikke er skrevet bedre instrukser, eller givet nogen guide til hvordan det skal sættes op, for hvordan hulan skulle man vide at det er 192.168.10.240 man skal tilgå ATEM switcheren på?

Men nok brok – jeg ved hvordan jeg tilgår den nu – og behøver ikke at tænke, og bruge kræfter på at få det til at spille mere – nu burde det køre på skinner.

Så altså, for at opsummere.

Storskærme i A hallen. De tændes af en halinspektør. ATEM switcheren tændes på reposet.
Sæt PC til netværk ved ATEM switcheren. Indstil PC til at have IP-adresse 192.168.10.50.
Åben ATEM switcher software, indstil ATEM IP adresse til 192.168.10.240. Så burde man have adgang til switcheren!
Tilslut HDMI kabel fra PC til ATEM, og benyt derved en dublikeret/udvidet skærm.

Simpelt! 🙂

En note er at HDMI inputs til ATEM switcheren skal være 50 Hz! 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *